چگونه با یوگا تیروئید را درمان کنیم؟

  0
 14011

برگردان: مهدخت پریشان زاده
اجرا کننده حرکات : دنیز سلطان زاده

تمرینات یوگا و مدیتیشن می‌تواند به درمان مشکل تیروئید کمک نماید. یکی از بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید از سال 2006 چنین می‌گوید: «10 سال پیش، فقط از طریق کتاب‌های درسی مطالبی دربارۀ اختلال تیروئید خوانده بودم و فکر می‌کردم اختلال تیروئید، مشکلی پزشکی است که برای برخی از مردم دنیا پیش می‌آید تا آنکه 7 سال پیش یک روز برای خودم اتفاق افتاد و بعدازآن بود که متوجه شدم، اختلال تیروئید برای هرکسی می‌تواند اتفاق بیفتد، حتی من. در ابتدا کمی ترسیده بودم، اما بعدازاینکه با یوگا و آیورودا به‌عنوان یک روش درمانی امن و آسان آشنا شدم، دیگر حتی به آن فکر هم نمی‌کنم و زندگی‌ام به همان وضعیت نرمال همیشگی ادامه دارد و تمرینات روزانه و منظم یوگا آن را بهتر می‌کند و کمک می‌کند که بهتر بتوانم بر علائم آن غلبه نمایم».
این روزها اختلال تیروئید یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها، بعد از دیابت و فشارخون می‌باشد.
طبق آمار انجمن تیروئید آمریکا، حدود 20 میلیون نفر از مردم آمریکا مبتلا به اختلال تیروئید هستند و این در حالی است که حداقل 60 درصد آن‌ها حتی از آن آگاه هم نیستند. همچنین آمار نشان می‌دهد که این اختلال در بین زنان بیشتر از مردان رواج دارد.
یکی از اصلی‌ترین دلایل اختلالات تیروئید، زندگی پر استرسی است که درگیر آن هستیم.
اگرچه شیوع اختلالات تیروئید، این روزها در حال افزایش است، اما روش‌های درمانی مختلفی نیز برای بیماران در دسترس است.
البته هر روش درمانی زمان می‌برد تا شما بتوانید از آن نتیجه بگیرید و آن را احساس کنید؛ اما در این حین نیز شما می‌توانید با یوگا و مدیتیشن به روند درمان تیروئیدتان
کمک کنید.
بنابراین فقط برای دقایقی در روز، انجام تمرینات یوگا را به درمان خود اضافه کنید تا یوگا به کاهش استرس در شما کمک کرده و همچنین روزهای زندگی شما را شادتر و
 آرام‌تر سازد.

انواع اختلالات تیروئید

  1. (Hypothyroidism (underactive thyroid - کم‌کاری تیروئید
  2.  (Hyperthyroidisom (overactive thyroid - پرکاری تیروئید

 بسیار حائز اهمیت است که شما از طریق پزشک متوجه شوید که به کدام نوع از اختلالات تیروئید مبتلا هستید. همچنین باید نشانه‌های ویژه‌ای را که هرکدام از این اختلالات دارند و ممکن است شما نیز در حال تجربه کردن آن‌ها باشید را با پزشکتان چک کنید و پزشکتان در ابتدا باید مناسب‌ترین روش درمانی را به شما پیشنهاد نماید.
و قبل از آن‌که خودتان شروع به روش درمانی دیگری کنید، پزشک حتماً باید آن را تائید نماید.

علائم کم کاری تیروئید

  1.  به‌تدریج احساس کنید که علاقه‌ای به انجام کارهای روزانه‌تان ندارید، احساس سستی و بی‌حالی دارید و نسبت به همه‌چیز بی‌اعتنا و بی‌انگیزه شده‌اید.
  2.  کارهای روزانه و همیشگی‌تان را انجام می‌دهید، اما احساس می‌کنید که خسته‌تر از همیشه می‌شوید.
  3.  به نظر می‌رسد شما درک نمی‌کنید که چرا اکثر اوقات دچار یبوست مزاج هستید.
  4.  دوستانتان متوجه چاق شدن ناگهانی شما می‌شوند، اما شما نمی‌توانید دلیلی برای آن بیاورید؛ زیرا خودتان هم متعجب هستید که من بیشتر از قبل نمی‌خورم.
  5.  این روزها به‌صورت خود در آیینه نگاه می‌کنید و احساس می‌کنید که چقدر صورتم پف‌کرده است.
  6.  احساس اندوه می‌کنید از اینکه موهای پرپشت بلندتان به‌طور ناگهانی نازک شده و هرجایی از خانه را که نگاه می‌کنید موهایتان را می‌بینید که روی زمین پراکنده‌شده‌اند.
  7.  سیکل‌های پریود شما نامنظم شده است. (البته این می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که بهتر است آن را با پزشکتان چک نمایید).
  8.  متوجه می‌شوید که موهای زائدی روی صورتتان در حال رشد کردن است که این شما را نگران می‌کند.
  9.  می‌بینید که گلویتان متورم است. به‌طور حتم، زمان آن است که به پزشک مراجعه کنید.

چگونه یوگا به کاهش علائم اختلالات تیروئید کمک میکند

قبل از آنکه برای اختلالات تیروئید شروع به یوگا کردن کنید، حتماً با پزشکتان مشورت کنید.
همچنین به یاد داشته باشید که تکنیک‌های یوگا بر روی بهبود علائم اختلالات تیروئید کمک می‌کند، ولی جایگزینی برای داروها نیست. (اگرچه در برخی موارد در یک دورۀ زمانی، تمرینات یوگا نیاز به داروها را کاهش می‌دهد.)
توجه: اگرچه تمامی آساناهای یوگا برای هر دو دستۀ بیماران کم‌کاری و پرکاری تیروئید مفید هستند، اما ما به‌صورت ویژه برخی از این وضعیت‌ها را که به‌طور خاص مؤثرتر هستند، پیشنهاد می‌کنیم؛ اما نیازی نیست که شما انجام آساناها را محدود کنید و صرفاً این حرکات را انجام دهید.

حرکات یوگا برای درمان کم کاری تیروئید

 – ایستادن روی شانه (ساروانگ آسانا). این آسانا بهترین آسانای پیشنهادی برای کم‌کاری تیروئید می‌باشد. این آسانا به‌طور مناسبی باعث تحریک عملکرد غدۀ تیروئید می‌شود و این به دلیل فشاری است که در این تمرین به غدۀ تیروئید وارد می‌گردد و همچنین سبب تحریک سایر غدد در ناحیۀ سر، مانند غدد هیپوفیز و پینال می‌شود که آن‌ها نیز به‌طور غیرمستقیم روی عملکرد غدۀ تیروئید نقش دارند.

حرکت ایستادن روی شانه در یوگا برای کم کاری تیروئیدحرکت خم به جلو در یوگا برای کم کاری تیروئیدحرکات مفید در یوگا برای درمان کم کاری تیروئیدآسانای مفید برای درمان کم کاری تیروئیدحرکت cat cow برای درمان کم کاری تیروئید به کمک یوگا

تمرینات تنفسی مفید برای کم‌کاری تیروئید (پرانایاما)

  • کاپالابهاتی (درخشش جمجمه).
  • نادی شودان (تنفس متناوب).
  • بهاستریکا (دم آهنگری).
  • اوجایی.

تمرینات تنفسی مفید برای کم‌کاری تیروئید

غذاهای توصیه‌شده برای افراد با اختلالات تیروئید

  1.  مصرف غذاهای با فیبر زیاد در رژیم غذایی.
  2.  کاهش چربی و کربوهیدرات در غذاها.
  3.  خوردن مقدار زیاد میوه‌های تازه و سبزی‌های با برگ سبز. (بهتر است از کلم، گل‌کلم و بروکلی برای کم‌کاری تیروئید پرهیز شود.)
  4.  محدود کردن مصرف غذاهای غیر گیاهی، شیر و فرآورده‌های شیری (البته سرشیر توصیه می‌شود)، برنج، غذاهای پر ادویه، غذاهای تصفیه‌شده، فست فودها و غذاهایی که نگه‌دارنده دارند.

علائم پرکاری تیروئید

  1.  حرص و ولع برای زیاد خوردن غذا دارید و یا کمتر از میزان معمول و همیشگی می‌خورید. ممکن است به‌یک‌باره اشتهایتان تغییر کند؛ اما مهم نیست که چقدر می‌خورید، زیرا همچنان لاغر باقی می‌مانید و ناامیدانه تلاش می‌کنید که کمی چاق‌تر شوید.
  2.  شب‌ها سخت به خواب می‌روید و خواب خوبی ندارید.
  3.  بیش‌ازحد و به‌طور غیرعادی تعریق می‌کنید.
  4.  چیزهای کوچک و بی‌اهمیت به‌راحتی شما را بهم می‌ریزد و عصبی می‌کند.
  5. در مقابل همه‌چیز معمولاً عصبی، هیجان‌زده و پرشتاب هستید.

آساناهای مفید برای پرکاری تیروئید

- وضعیت گربه (مارجری آسانا).
- سلام بر خورشید با سرعت ملایم (سوریا ناماسکار) که اگر سلام بر خورشید با گفتن مانترا همراه باشد، برای تسکین و آرامش مؤثر خواهد بود.

تمرینات تنفسی مفید برای پرکاری تیروئید (پرانایاما):

- اوجایی.- برهماری (تنفس زنبوری).- نادی شودان (تنفس متناوب)- شیتالی- شیتکاری
که به‌ویژه این دو تنفس خنک‌کننده بسیار در متعادل ساختن علائم پرکاری تیروئید مؤثر هستند.

یوگا برای درمان بیماری‌های زیادی کاربرد دارد، از جمله این بیماری ها میتوان به درمان بیماری ام اس به کمک یوگا اشاره نمود. کافیست به آن باور داشته باشیم و تمرینات گفته شده را به طور مداوم انجام دهیم. 

اشتراک :
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha