برگردان: مهتاب کلانتری
اجرا کننده حرکات: هدی کشاورز
زمانیکه چاکرای ریشه در تعادل باشد، رضایت، خوشحالی و آرامش درونی را تجربه خواهید کرد و شفقت و بردباری بیشتری نسبت به خودتان و اطرافیانتان خواهید داشت.
تعادل چاکرای ریشه موجب ثبات هیجانی شما میشود و باعث میشود به شکلی باورنکردنی احساس کنید به راحتی میتوانید از پس هر چه که جهان برایتان پیش میآورد، برآیید.
همهمان با چنین افرادی برخورد داشتهایم؛ افرادی که حس آرامش و وقار از خود ساطع میکنند. به جهان لبخند میزنند و جهان هم به آنها لبخند میزند. آرامششان مسری است و این افراد برای روح بسیار خوب هستند. وقتی انرژی چاکرای اول بهخوبی در جریان باشد، با اینکه پاهای شما روی زمین است ولی مثل پرنده احساس رهایی میکنید.
از سوی دیگر، گاهی افرادی را دیدهایم که به عدم تعادل چاکرای ریشه دچارند. افرادی که از پروژهای به پروژۀ دیگر، از فکری به فکری دیگر میپرند و توجهی به مراقبت از خودشان ندارند. این مسئله آنها را خسته و فرسوده میکند. بهطور کلی، کسانی که چاکرای ریشهشان متعادل نیست بیحال و سست هستند و احساس مغلوب بودن میکنند و نمیتوانند کاری را به اتمام برسانند.
چاکرای مولادهارا چیست؟
کلمۀ «مولادهارا» مرکب از دو کلمۀ سانسکریت «مولا» به معنای «ریشه» و «دهارا» به معنای «تکیهگاه» یا «پایه» است.
شما برای رشد کردن و بارور شدن همۀ نیروهای بالقوهتان، به یک شالوده و پایۀ مستحکم نیاز دارید.
هفت چاکرای بدن ما همهشان مهم و با هم در ارتباط هستند، اما چاکرای ریشه از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است چون پایۀ کل سیستم چاکرایی ماست. این چاکرا غریزیترین چاکرای ما و پایۀ مرکز بقای ماست. واکنش «مبارزه یا پرواز» ما از اینجا آغاز میشود.
چاکرای ریشه با زمین، حیات و پایداری مرتبط است و شامل غریزۀ بقا، تمایل به امنیت و مصونیت و تأمین نیازهای اولیهمان مانند غذا و سرپناه نیز میشود. البته نیازها و کارکردهای احساسیمان مانند وفاداری به خانواده و اعتقادات و ارزشهای ما نیز با چاکرای ریشه ارتباط دارند.
زمانی که نیازهای فوق برآورده شوند، چاکرای ریشه متعادل است و باعث ایجاد حالت پایداری، امنیت و استقرار در فرد میگردد.
چاکرای ریشه دقیقاً کجا قرار دارد؟
این چاکرا در پایۀ ستون فقرات، کف لگن کنار سه مهرۀ ابتدایی قرار دارد. چاکرای ریشه با عنصر خاک در ارتباط است و مستقیماً به تواناییهای ما برای موشکافی و احساس ریشهدار بودن در زندگی ربط پیدا میکند.
علائم نشاندهندۀ ایراد در چاکرای اول:
-
احساس رخوت و سنگینی
-
ناتوانی در انجام کارها یا متجلی کردن نیتها
-
اختلالات اضطراب یا افسردگی
-
احساس قطع ارتباط و بیگانه بودن با محیط پیرامون
علائم نشاندهندۀ فعالیت زیاد چاکرای اول:
-
استرس
-
حملههای اضطراب
-
کابوس
-
مشکلات جسمی مانند اختلال در عملکرد روده، مثانه و قسمت پایین کمر
-
مشکلات مالی
-
دردها و مشکلات بدون دلیل در بدن
یافتن تعادل
هر کاری در رابطه با چاکراها انجام میدهیم به تعادل مربوط میشود. به همان اندازه که برای دستیابی به انرژی بیشتر، چاکراها را تحریک میکنیم، گاهی باید انرژی اضافی چاکراها را نیز آزاد کنیم. حرکات زیر همه به منظور رسیدن به دو هدف هستند: یکی تحریک کردن چاکرای مولادهارا و دیگری کاهش انرژی بهمنظور ایجاد تحول واقعی و رشد فردی. در هر حرکت به اندازه پنج دم و بازدم آهسته مکث کنید.
1/ سوکاسانا
چشمها را ببندید و زمین زیر پایتان را احساس کنید. همزمان با دم، انرژی تازه و مغذی را دریافت کنید و با بازدم، همۀ چیزهایی را که دیگر کمکی به پیشرفتتان نمیکند آزاد کنید.
هدفتان را مشخص کنید.
در زیر ایدههایی از چیزهایی که ممکن است بخواهید روی آنها تمرکز کنید، آورده شده است:
اعتماد به خود
رها کردن ترسها
ایجاد تعادل فردی
رها کردن مسائل
ایجاد احساس استقرار در زمین
2- بالاسانا(شاشانگاسانا)
در وضعیت کودک قرار بگیرید و بگذارید کل بدنتان ریلکس باشد. توجه کنید که حمایت شدن توسط زمین زیر پایتان چگونه است و این تعادل میان تسلیم و حمایت را پذیرا باشید.
3/ مالاسانا
این آسانا شما را به زمین نزدیک میکند و به آرام شدن ذهن و روح شما کمک میکند، همچنین قسمت پایین کمر و قوزکها را تقویت و کفلها را باز مینماید.
پاهای ما ریشههای ما هستند و ما با پاهایمان انرژی زمین را احساس میکنیم. با آگاهی به فاسیا در کف پاهایتان، به نرمی و آهسته انگشتان پایتان را روی زمین قرار دهید و زانوهایتان بدون کمترین فشار قرار گرفته باشند (در صورت لزوم میتوانید از یک آجر مخصوص یوگا یا تقویت کننده استفاده کنید و روی آن بنشینید). برای یک دقیقه در این وضعیت قرار بگیرید و بعد بدن را رها کنید. این تمرین را سه مرتبه تکرار کنید.
ادامه دارد...
منبع:
www.doyoyoga.com